Dragosavic, Vladimir
Vladimir Dragosavic, Professioneel trainer

Over  Vladimir Dragosavic
Vladimir Dragosavic is sinds 2013 werkzaam als international training manager voor Euchner in Duitsland en lid van verschillende normcommissies. Hij beschikt over meer dan 25 jaar ervaring en is gespecialiseerd in machineveiligheid in verbinding met menselijk gedrag en ergonomie. Gespecialiseerd in de praktische benadering van machineveiligheid en het bedenken van ergonomische oplossingen waarbij veiligheidssystemen passen bij het menselijk gedrag. Vladimir is lid van verschillende normcommissies (PL, SIL, IEC60204) en werkzaam als professioneel trainer en deelt graag zijn ideeën in constructieve discussies. 

 

Learnshop 1
Menselijk gedrag is voorspelbaar – Pas machineveiligheid hierop aan

Menselijk gedrag lijkt niet voorspelbaar. Deze lezing bewijst op treffende wijze het tegendeel. Het hilarische voorbeelden wordt de vinger op de zere plek gelegd. Oplossingen zijn veel eenvoudiger dan je zou denken. De meeste ervan kosten eigenlijk niets, alleen een beetje omdenken. Einddoel is een ergonomische machine waarbij de veiligheid niet in de weg zit.

Inhoud:
– De (on)voorspelbaarheid van de mens
– Ergonomisch ontwerpen
– Elimineren van onnodig wachten
– Elimineren van onnodige acties
– Verrassende en bruikbare voorbeelden

Learnshop 8
De zin en onzin van machineveiligheid met extra data

Machineveiligheid stelt -naast veiligheidsrelevante signalen- steeds meer data ter beschikking. De eerste voorbeelden ervan verschijnen nu in de markt. In de naaste toekomst zullen AI-algoritmen onderhoud voorspellen en manipulatie detecteren, en nog veel meer. In een reis langs treffende toepassingen, worden voorbeelden gegeven van hoe je straks de beschikbare data kan aanwenden. Het is een kwestie van op de juiste manier filteren en combineren.

De volgende onderwerpen komen aan de lezing bod:
• Big-data uit machineveiligheid
• Traditionele veiligheidssignalen via OSSD én statusberichten via IO-Link
• Het interpreteren van statusberichten
• Voorspellen van onderhoud
• Detecteren van manipulatie
• Praktisch bruikbare tips