Over Stijn Derammelaere

Stijn geeft een antwoord op pertinente vragen over onze jobs van de toekomst en over een wereld waarin technologie een steeds belangrijker plaats inneemt. Geen droge koek, maar een verhaal dat uit het dagelijks leven gegrepen is, doorspekt met tastbare en spectaculaire voorbeelden. Hij is professor mechatronica aan de Universiteit Antwerpen. Daardoor werkt hij dagdagelijks met de nieuwste innovaties. Een verhaal met scherpe spitstechnologische kantjes, maar daar blijft het niet bij.

Stijn heeft ook oog voor de sociale, economische en maatschappelijke impact van bijvoorbeeld artificiële intelligentie (AI). Die is niet meer weg te denken uit onze samenleving, zegt Stijn Derammelaere: “Op het vlak van mobiliteit en in de medische wereld kan AI een grote bijdrage leveren, bijvoorbeeld in de diagnose van bepaalde soorten kanker. In het verkeer is AI noodzakelijk om zelfrijdende auto’s verder te ontwikkelen, wellicht zijn zij de oplossing voor de verkeersknoop van vandaag. De keerzijde van AI is de druk op de arbeidsmarkt en onze privacy. Maar de verhalen over robots die een eigen wil ontwikkelen zijn dan weer fel overtrokken.”

 

Artificiële Intelligentie: mythes, magie en machineveiligheid

De lezing ‘Artificiële Intelligentie: mythes, magie en machineveiligheid’ biedt een diepgaande en uitgebreide kijk op de fascinerende wereld van artificiële intelligentie. Deze lezing vormt een uitstekende, toegankelijke inleiding tot de essentiële concepten en gevarieerde methodes van AI. Tegelijkertijd belicht en analyseert professor Stijn Derammelaere, een gerenommeerde expert in Mechatronica verbonden aan de Universiteit Antwerpen, op een inzichtelijke manier hoe AI een aanzienlijke impact heeft op machineveiligheid.

Professor Derammelaere, met zijn achtergrond als Mechatronicus, bezit een diepgaande, uitgebreide kennis van machineveiligheid en is voortdurend betrokken bij de allernieuwste, cutting-edge ontwikkelingen in artificiële intelligentie. Met een scherp, analytisch oog voor de invloed van AI op de maatschappij en economie, weet hij als geen ander de complexe materie tot leven te brengen en in een helder, begrijpelijk perspectief te plaatsen. Zijn lezingen staan algemeen bekend om hun toegankelijkheid en de verhelderende, diepgaande inzichten die hij biedt in het enorme potentieel van artificiële intelligentie.

Met veel passie en grote precisie demystificeert professor Derammelaere overtrokken, irreële voorspellingen over superintelligentie en belicht hij de realistische, concrete mogelijkheden en diverse toepassingen van AI. Hij engageert zich om het publiek op een inzichtelijke en heldere manier te informeren, zodat iedereen na afloop een goed gebalanceerd en objectief beeld heeft van wat AI daadwerkelijk te bieden heeft, en welke voorspellingen de harde werkelijkheid overstijgen. Daarnaast gaat hij dieper in op de potentiële risico’s en mogelijke valkuilen en biedt hij praktische, toepasbare inzichten in hoe wij ons effectief kunnen navigeren in de wereld van AI en machineveiligheid.

Mis deze kans niet om je te verdiepen in de mythes, magie, en harde realiteiten van artificiële intelligentie!