Over Ruud Welschen

Ruud Welschen is getrouwd en vader van twee studerende kinderen. Kan genieten van natuur en sporten, met een passie voor schaatsen.

Heeft een achtergrond in techniek en bedrijfskunde. Genetisch bepaald en van jongs af aan mee opgegroeid. Geniet er van om deze werelden bij elkaar te brengen. Zowel privé als zakelijk zelfs. Is nu 25 jaar zelf actief in de industrie en in de 25 jaar daarvoor er al in ondergedompeld. De rode lijn is innovatie. In digitalisering en in de fundering daarvan: de cyberveiligheid van alles wat beweegt.

 

‘Cybersecurity, NIS2 en de invloed op machineveiligheid’

Er gaat veel veranderen komend jaar. Niet alleen op het gebied van machineveiligheid. Ook op het gebied van Cybersecurity. Met nieuwe regelgeving voor machines. En die komt sneller en heftiger dan je wellicht verwacht. En inderdaad… deze regelgeving heeft zeker invloed op jou. Direct of indirect en in welke rol of functie dan ook. Krijg inzicht in deze verandering…

  • – De wereld verandert. Hoe verander je zelf?
  • – De regels van het spel veranderen. Ken je de nieuwe regels al?
  • – De rol van de spelers zal veranderen. Wat wordt jouw nieuwe rol?
  • – De inhoud van het vak verandert. Wie wordt de nieuwe expert?
  • – Verandering brengt onrust. Hoe bewaar je de rust?


Net als met machineveiligheid, is niets zo makkelijk als mensen bang maken met Cybersecurity voorbeelden. Net als met machineveiligheid, gaat het bij Cybersecurity om het kijken naar wat er komt, niet naar wat er was. De kunst is te komen tot een doel en een aanpak. En de structuur te vinden om daar naar toe te werken.