Ruud Dofferhoff
Ruud Dofferhoff – Siemens
Eugene Martina - Siemens
Eugene Martina – Siemens

Over Ruud Dofferhoff

Ruud Dofferhoff is Functional Safety Professional TÜV-SÜD SFSP en productmanager SIRIUS Control Products & specialist Machineveiligheid-oplossingen, failsafe-aansluittechnieken en Siemens Safety Evaluation in de TIA Selection Tool.

 

 

 

 

 

 

Over Eugene Martina
Eugene Martina is Functional Safety Professional TÜV-SÜD SFSP; productmanager SIMATIC Safety Controllers, kennisdrager van Siemens FA portfolio op het gebied van: failsafe PLC’s, remote I/O, SCADA, IPC’s en IoT-oplossingen.

 

 

PL en SIL, een introductie.

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld van een aankooptraject van een machine worden de verschillende facetten van machineveiligheid toegelicht. Denk hierbij aan de noodzaak van een veilige machine, de richtlijnen en normen, de risicobeoordeling en -reductie, het valideren en uiteindelijk het documenteren. We zullen het hele proces van aankoop de machine tot het op de markt brengen van de complete productie-installatie globaal in kaart brengen. Tevens besteden we aandacht aan functionele veiligheid en staan we bij stil bij de verschillen tussen de PL- en SIL-norm en hoe je eraan kan voldoen. Al met al is dit een lezing die je een goede introductie geeft in de wereld van machineveiligheid.