Ronald van Kempen Sekèt,
Safety Manager ifm

Over Ronald van Kempen Sekèt
Ronald van Kempen Sekèt (TÜV Rheinland certified PL/SIL, CE-specialist, ATEX-professional) is Safety Manager bij ifm electronic. Hij ondersteunt eindgebruikers, machinebouwers, verzekeraars en juridische dienstverlening met praktische adviezen & rapportages op het gebied van ARBO, functionele machineveiligheid en CE-markering. Hij is lid van de normcommissie CEN/TC148.

 

Software: Wat komt erbij kijken als je zelf een veiligheidsfunctieblok maakt?
Door de komst van de machine product verordening wordt er een duidelijk signaal gebracht waar software aan moet voldoen in een veiligheidsapplicatie. Tijdens het Engineering Event Safety leggen wij u graag uit welke stappen doorlopen kunnen worden om een zelfgemaakte veiligheidsfunctie blok te certificeren zodat de software gelijk is als een veiligheidscomponent.

Denk hierbij o.a. aan kranenbouw waarbij wij vaak zien dat de LMB (Last Moment Beveiliging)/ RCL (Rated Capacity Limiter) in een Excel wordt gemaakt om alle cijfers bij elkaar te voegen. Hoe komt u stapsgewijs naar een gecertificeerd veiligheidsfunctie blok met de juiste rapportage en documentatie?

Dit leggen wij samen met Mathworks en CodeSys graag uit tijdens het Safety Event op 30 november in ’s-Hertogenbosch.