Joost Willems- Siemens

Over Joost Willems
Joost Willems Productmanager SIMATIC Controllers & Specialist OT Security. 

Safety versus Security:

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld met een productie-installatie worden de verschillende facetten van machineveiligheid toegelicht in relatie tot toegankelijkheid van informatie (DATA, LOGS) en het maken van veranderingen binnen het productieproces via externe verbindingen (Security). Met name de praktische aspecten worden hierbij behandeld.

Machineveiligheid vraagt om Siemens Safety Integrated. Geen situatie is gelijk. Dit vraagt dan ook om flexibele oplossingen voor machineveiligheid.
Siemens biedt u met Safety Integrated oplossingen flexibele invulling van uw veiligheidsvraagstukken en een groot assortiment producten, ondersteunende tools en specialisten met ruime praktijkervaring.

Van stand-alone oplossing met veiligheidsrelais tot en met volledig geïntegreerde oplossing met failsafe controllers en – drives, met als aanvulling daarop een compleet protfolio veiligheidscomponenten, zoals (noodstop)drukknoppen, veiligheidsschakelaars en signaalzuilen. Al dan niet voorzien van veilige communicatie via PROFIBUS, PROFINET en AS-interface.