Gert-Han Konijn
Gert-Han Konijn,
SMC

Over Gert-Han Konijn

Wanneer het gaat om machineveiligheid en pneumatiek zijn oplossingen vaak niet eenvoudig. Gert-Han Konijn heeft als WTB-engineer en Machine Safety Specialist (CMSE®- Certified Machinery Safety Expert) bij SMC Nederland inmiddels ruime ervaring opgedaan met vraagstukken op dit gebied. In nauwe samenwerking met de klant ontwerpt hij pneumatische besturingen die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.  

‘Complete oplossingen voor je pneumatische veiligheid’

Bij het ontwerp van een machine heeft u wellicht de verplichte risicoanalyse uitgevoerd volgens de NEN-EN-ISO 12100 norm. Daarbij heeft u mogelijk locaties aangetroffen die een gevaar kunnen opleveren. Het risico op letsel moet u dan voorkomen of in ieder geval beperken.

U kunt dit onder meer doen door het pneumatische gedeelte van het besturingssysteem aan te passen, waarbij een zogenaamde veiligheidsfunctie wordt geïntegreerd. De betrouwbaarheid van deze veiligheidsfunctie wordt uitgedrukt in Performance Level, zoals bepaald in NEN-EN-ISO 13849.

In de learnshop demonstreert Gert-Han Konijn u graag de online tool ‘PneuSAFE’. Daarmee kunt u in drie stappen een volledige en veilige pneumatische oplossing voor uw veiligheidsfunctie selecteren. Daarbij krijgt u de beschikking over het pneumatisch circuit, een Bill of Material en een door de TÜV Rheinland opgesteld rapport.