Over Ferry Vermeulen

Ferry Vermeulen is directeur bij INSTRKTIV BV, dat zich bezighoudt met gebruikershandleidingen. De missie van het bedrijf gaat verder dan alleen het maken van handleidingen; ze gaan actief een partnerschap aan met hun klanten en dagen consequent conventionele grenzen uit door outside–the-box te denken.

Door dit te doen, helpt INSTRKTIV hun klanten om te besparen op drukkosten, de impact op het milieu te verminderen en de user experience te vergroten. Hun experts weten precies welke informatie gedrukt moet worden en welke vanuit juridisch oogpunt een digitale vorm kan hebben.
Meer informatie? Zie https://instrktiv.com/nl/

 

VoM en de eisen aan de gebruiksaanwijzing

Mag je de gebruikershandleiding online publiceren?

In de wereld van gebruiksaanwijzingen is dit waarschijnlijk de meest gestelde vraag. Bedrijven zien dat online handleidingen veel voordelen hebben ten opzichte van hun gedrukte tegenhangers.  Sinds de opkomst van digitale media is de papieren handleiding steeds meer een obstakel geworden voor iedereen die gebruiksvriendelijkheid, het milieu of kostenbesparing serieus neemt.

Als we bovenstaande vraag vanuit juridisch oogpunt benaderen, verandert een ogenschijnlijk eenvoudige vraag in een oogwenk in een complexe vraag. Dit komt doordat de vereisten voor het publicatieformaat (medium) onduidelijk en versnipperd zijn over verschillende bronnen van Europese wetgeving.

De eerste significante verschuiving richting digitaal deed zich voor bij medische apparatuur. Ook de aanstaande nieuwe verordening voor machineproducten biedt ruimte. Betekent dit dat alle instructies simpelweg online kunnen worden gezet?

Neem deel aan deze learnshop en leer het volgende:

  • Wat zijn de huidige eisen aan het medium voor de gebruiksaanwijzing?
  • Wat verandert er met de nieuwe Machineverordening?
  • Welke kansen biedt de nieuwe Machineverordening?
  • Welke weg moet je bewandelen om een gedegen beslissing te nemen met betrekking tot het medium?