Edwin Rodenburgh
Erwin Rodenburgh – ABB
Wim Buysse
Wim Buysse – ABB

Over Erwin Rodenburgh
Erwin Rodenburgh is productmarketingspecialist bij ABB voor de machineveiligheid- en motorstarter-producten. Met zestien jaar ervaring binnen ABB heeft hij veel kennis over het ontwerpen van besturingspanelen en machineveiligheidsvraagstukken. Samen met partners leveren hij en zijn team complete systemen van input-device, controller tot output-device.

 

Over Wim Buysse
Na zijn opleiding heeft Wim enkele jaren gewerkt als projectverantwoordelijke in de sector van industriële elektriciteit en automatisering. Daarna is hij gestart bij ABB als Field Service Engineer voor het uitvoeren van onderhoud, break fix en programmering van industriële robots. De laatste twaalf jaar werkt Wim als HSE Support. Zijn taak is het ondersteunen van leidinggevenden in het uitvoeren van het veiligheidsbeleid. Hierbij werkt hij nauw samen met de service engineers die dagelijks bij de klant service verlenen.

 

Veilig werken met robots is ieders ‘pakkie-an’

In deze lezing nemen Erwin Rodenburgh en Wim Buysse van ABB je mee in de wereld van robots in industriële omgevingen. De ABB Robotics service engineers komen dagelijks bij klanten voor het uitvoeren van technische werkzaamheden aan industriële robots in telkens wisselende omgevingen. Geen enkele installatie is hetzelfde en ook de producten die verwerkt worden kunnen gevaarlijk zijn. De robotarm of besturingskast kan op een moeilijk bereikbare plaats staan of in een omgeving die heel warm of koud is om in te werken. Door het delen van ervaringen willen zij laten zien hoe ABB omgaat met onvoorziene omstandigheden bij eindklanten met betrekking tot machineveiligheid. En krijgt u praktische tips voor het verhogen hiervan.