Casper de Groot

Over Casper de Groot

Casper is actief als adviseur/ consultant, organisator, safety engineer en auditor in het brede speelveld van de machineveiligheid. Het vinden van  mogelijkheden en het inzichtelijk maken van verantwoordelijkheden en daarin een weg vinden met elkaar, is een van de kenmerken in zijn dagelijkse praktijk. Door zijn ervaring met vraagstukken vanaf het moment van contractvorming via leveranciersselectie en betrokkenheid tot en met uitvoering en beoordeling van opgeleverde machines of delen daarvan, werkt Casper aan een grote diversiteit van projecten.

Casper heeft als achtergrond HTS-Elektrotechniek/ Productieautomatisering en later in de avonduren, dat aangevuld met bedrijfskunde. Begonnen als engineer in de elektronica en besturingstechniek en door de jaren heen ervaring opgedaan als manager en als businessverantwoordelijke. Veiligheid en ook de machineveiligheid en functionele veiligheid brengt techniek, menselijk gedrag en wet- en regelgeving samen en die bijzondere mix spreekt Casper erg aan en bij de vraagstukken in projecten past hij die mix ook toe net zoals dat nodig is.

In 2019 behaalde Casper zijn TÜV- certificering Certified Safety Professional. Als Senior Safety Professional is hij betrokken bij klanten in CE-marketingtrajecten, her-certificering en is hij vraagbaak op het gebied van de machineveiligheid en functionele veiligheid.